Lifestyle Modele Videochat

Videochat Insights: Cum se impaca somnul bun cu turele de noapte?

Somnul joaca un rol important in sanatatea noastra generala, mai ales in cazul femeilor care lucreaza in videochat in ture de noapte. Avem nevoie de cel putin 5 ore de odihna pentru ca organismul nostru sa se recupereze complet pentru o noua zi, insa nici bine nu pleaca de la studio ca si incep grijile: curatenie, cumparaturi, sala si multe altele.

Stim: esti model de videochat, ai o viata plina de evenimente, festivaluri de premiere, dar corpul iti spune si tie “stop!” cateodata. Atunci trebuie sa il asculti si sa fii mai atenta la respectarea orelor de odihna. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii un somn odihnitor dupa turele de noapte:

1. Evitati alcoolul noaptea
Ai avut o noapte reusita si te gandesti sa sarbatoresti cu fetele in oras? Ei bine, desi initial consumul de alcool va va ajuta sa adormiti, veti ajunge sa aveti un somn foarte scurt si de proasta calitate. Acesta este unul dintre motivele pentru care modelele de videochat tind sa se simta atat de obosite atunci cand cu o seara inainte au consumat un cocktail. Daca, totusi, beti, asigurati-va ca nu este chiar inainte de culcare.

2. Obtineti cat mai multa expunere la lumina / soare in timpul zilei
Absorbtia usoara a soarelui din timpul zilei va va ajuta corpul sa ramana mai energic. De asemenea, va creste calitatea somnului seara. Atat luminile naturale cat si cele artificiale va vor ajuta. Puteti merge la o plimbare in timpul pauzei de pranz de la studioul de videochat sau puteti folosi o lampa cu bec in dormitor.

3. Luati in considerare sa purtati o masca pentru ochi pentru a dormi
Mai ales in lunile de vara, cand dimineata lumina este foarte puternica, o masca pentru ochi poate ajuta la blocarea luminii. Lumina te ajuta sa te trezesti, asa ca daca ochii sunt expusi la lumina prea devreme dimineata, te vei trezi inainte de a fi gata, ceea ce duce la un somn mai scurt. Daca nu te impaci cu mastile de ochi, poti incerca jaluzelele negre.

4. Limitati expunerea la lumina (si ecrane) cu cel putin 2 ore inainte de culcare
La fel cum mai multa lumina ajuta in timpul zilei, reversul este valabil pentru seara. Ar trebui sa limitezi expunerea la lumina cu cel putin 2 ore inainte de culcare. Lumina albastra de pe ecranele dispozitivelor mobile sau a TV-urilor va poate impiedica sa dormiti bine si va pacaleste corpul sa creada ca ar trebui sa fiti inca treze.

5. Indiferent de ce ora mergi la culcare, trezeste-te la aceeasi ora in fiecare zi
Te va ajuta enorm sa ai o ora de somn consecventa. Dupa o perioada in care vei face acest lucru, s-ar putea sa descoperi ca te trezesti in mod natural chiar inainte de alarma. Chiar daca nu reusiti intotdeauna sa va respectati rutina de somn stabilita, cu cat o puteti face mai mult, cu atat mai bine.